T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / HENDEK - Şehit Mahmutbey Ortaokulu

Yazar Sevda Özdemir İle Çevrimiçi Söyleşi

Okulumuz 5. ve 6. sınıf öğrencileri,  "Aylık Kitap Okuma Yarışması" projesi kapsamında, kasım ayında okudukları "Hayati Kopya - Kayıp Çocuk Gizemi" adlı kitabın yazarı Sevda Özdemir ile çevrimiçi söyleşide buluştular.

Okulumuzun Türkçe zümresi tarafından öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırılması ve kitap sevgisi aşılanması amacıyla üç senedir gerçekleştirilen online kitap okuma yarışması, bu yıl da ekim ayından itibaren hazırlanan plan doğrultusunda zümre öğretmenlerimiz tarafından çeşitli etkinlikler ile yürütülmektedir.

Aylık Kitap Okuma Yarışması Projesi kapsamında öğrencilerimiz, kasım ayında okudukları "Hayati Kopya - Kayıp Çocuk Gizemi" adlı kitabın yazarı Sevda Özdemir ile çevrimiçi söyleşide buluştular. 

TOPLAM SEKİZ KİTAP OKUDULAR

Ekim ayında başlayan proje kapsamında öğrencilerimiz iki ayda toplam sekiz kitap okudular. Kasım ayında beşinci ve altıncı sınıf öğrencilerimiz Şermin YAŞAR'ın kaleme aldığı "Oh Ne Ala Memleket" adlı kitap ile Sevda ÖZDEMİR'in kaleme aldığı "Hayati Kopya - Kayıp Çocuk Gizemi" adlı kitabı; yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerimiz ise Sarah WEEKS tarafından yazılan "Annemin Kelimeleri" ile Ahmet Şerif İZGÖREN tarafından kaleme alınan "Kara Oklar Çetesi-1" adlı kitabı okurken; ekim ayında beşinci ve altıncı sınıf öğrencilerimiz Behiç AK'ın kaleme aldığı "Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği" adlı kitap ile Sevim AK'ın kaleme aldığı "Domates Saçlı Kız" adlı kitabı; yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerimiz ise Aytül AKAL tarafından yazılan "Kırmızı Arabanın Hayaleti" ile Miyase Serbarut tarafından kaleme alınan "Ortak Ruh" adlı kitabı okudular. 

BU YIL İLK SÖYLEŞİ SEVDA ÖZDEMİR İLE

2020-2021 ders yılından itibaren yürütülen proje kapsamında ekim ayının sonunda ilk sınavlarını olan öğrencilerimiz, proje kapsamında okudukları kitapların yazarları ile çevrimiçi söyleşi etkinliklerinde buluşmaya devam ediyor. Okulumuzun kitap sevdalıları 30 Aralık Cuma günü "Hayati Kopya - Kayıp Çocuk Gizemi" adlı kitabın yazarı Sevda Özdemir ile çevrimiçi söyleşide buluşma fırsatı yakaladı.

Yazar Özdemir, yazar olma serüvenini ve kaleme aldığı Hayati Kopya adlı eserin hikayesine değindikten sonra öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Oldukça samimi ve keyifli bir ortamda gerçekleşen söyleşinin moderatörlüğü ise okulumuz Türkçe Öğretmeni Pınar Çakır tarafından gerçekleştirildi. 

04-01-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.01.2023 - Güncelleme: 04.01.2023 17:37 - Görüntülenme: 170
  Beğen | 1  kişi beğendi