T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / HENDEK - Şehit Mahmutbey Ortaokulu

Konuk Yazarımız Miyase Sertbarut

Okulumuz Türkçe zümresi tarafından yürütülen  "Aylık Kitap Okuma Yarışması" projesi kapsamında gerçekleştirilen yazarlarla söyleşi etkinliklerinde bu ay konuğumuz Miyase Serbarut oldu.

Okulumuzun Türkçe zümresi tarafından gerçekleştirilen sene başı toplantısında, her ay zümre kararı ile belirlenen kitapların öğrencilere okutulması ve ay sonunda okutulan kitaplardan online sınav yapılması kararlaştırılmıştır. Ekim ayından itibaren hazırlanan plan doğrultusunda zümre öğretmenlerimiz tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Aylık Kitap Okuma Yarışması projesi kapsamında öğrencilerimiz, 2 Mart Salı günü şubat  ayında okudukları Ünsüz Youtuber'ın Günlüğü adlı kitabın yazarı Miyase Sertbarut ile çevrimiçi söyleşide buluştular.

TOPLAM ON SEKİZ KİTAP OKUDULAR

Ekim ayında başlayan proje kapsamında öğrencilerimiz dört ayda toplam on sekiz kitap okudular. 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz ekim ayında "Eyvah Ödevim Var (Nehir Yarar), Babamın Gözleri Kedi Gözleri (Sevim Ak), Tuhaf Bilimler Akademisi (Şöhret Doğruyol Sağbaş)" adlı kitapları; kasım ayında "Uçan Sınıf (Erich Kastner) Silgi Ruhu (Şöhret Doğruyol Sağbaş)" adlı kitapları; aralık ayında "Hacker Selim (Hüseyin Erdoğan & Recep Özkul), Esrarengiz Kelimeler (Almila Aydın), Abartma Tozu (Şermin Yaşar)" adlı kitapları; ocak ayında "Sadako (Eleanor Coerr), Işın Çağı Çocukları (Gülten Dayıoğlu), Bunun Adı Findel (Andrew Clements)" adlı kitapları; şubat ayında ise "Ünsüz Youtuber'ın Günlüğü (Miyase Sertbarut), Bay Lemoncello'nun Kütüphanesinden Kaçış (Chris Grabenstein)" adlı kitapları okudular.

7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz ise ekim ayında "Sisin Sakladıkları (Miyase Serbarut), Karaoklar Çetesi - Büyük Macera (Ahmet Şerif İzgören)" adlı kitapları; kasım ayında "Hazırlıksız (Tolga Gümüşay), Şarkını Denizlere Söyle (Sevim Ak)" adlı kitapları aralık ayında ise "Kraliçeyi Kurtarmak (Vladimir Tumanov) ve Benim Küçük Dostlarım (Halide Nusret Zorlutuna)"adlı kitapları; ocak ayında "Hayalet Tozu (Hanzade Servi)" adlı kitabı; şubat ayında ise "Son Koleksiyoncu (Almıla Aydın), Elveda Gülsarı (Cengiz Aytmatov)" adlı kitapları okudular.

DÖRDÜNCÜ SÖYLEŞİ MİYASE SERTBARUT İLE

Ekim ayının sonunda ilk sınavlarını olan öğrencilerimiz, proje kapsamında okudukları kitapların yazarları ile çevrimiçi söyleşi etkinliklerinde buluşmaya devam ediyor. Okulumuzun kitap sevdalıları 5 Aralık Cumartesi günü Tuhaf Bilimler Akademisi ve Silgi Ruhu adlı kitapların yazarı Şöhret Doğruyol Sağbaş, 9 Ocak Cumartesi günü ise Hacker Selim adlı kitabın yazarları Recep Özkul ve Hüseyin Erdoğan, 17 Şubat Çarşamba günü ise Esrarengiz Kelimeler adlı kitabın yazarı Almıla Aydın ile buluşma fırsatı yakaladılar.

Öğrencilerimiz okur-yazar buluşma etkinliklerinin dördüncüsünde aynı zamanda emekli bir Türkçe öğretmeni olan Ünlü Yazar Miyase Sertbarut ile buluştular. Yazar Sertbarut, öğrencilerimizin okuduğu "Ünsüz Youtuber'ın Günlüğü" adlı kitap hakkında öğrencilerimizin sorularını cevaplarken yazar olma serüveni hakkında da örencilerimizi bilgilendirdi.

Oldukça samimi ve keyifli bir ortamda gerçekleşen söyleşinin moderatörlüğü ise okulun Türkçe Öğretmenimiz Zeliha Duman tarafından gerçekleştirildi. Söyleşinin sonunda etkinlik davetini geri çevirmeyip söyleşiye katıldığı için Yazar Miyase Sertbarut'a teşekkür eden Zeliha Duman, sağlıklı günlerde kendisini okulda misafir etmek istediklerini iletti.

03-03-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.03.2021 - Güncelleme: 03.03.2021 16:28 - Görüntülenme: 317
  Beğen | 0  kişi beğendi