T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / HENDEK - Şehit Mahmutbey Ortaokulu

Kitap Okuma Yarışması Ocak Ayı Sonuçları

Okulumuz Türkçe Zümresinin öğrencilerimize yönelik ekim ayından itibaren gerçekleştirdiği Online Kitap Okuma Yarışmasının ocak ayı sınav sonuçları belli oldu.

Öğretim yılı başında Zümre Başkanları Kurulu tarafından hazırlanan Okul Başarısını Artırma Eylem Planı doğrultusunda Eylül ayında 6E-6G-6H şubelerinde başlatılan Online Kitap Okuma Yarışması, ekim ayından itibaren tüm sınıf düzeylerinde uygulanmaya başladı.

TOPLAM 14 KİTAP OKUDULAR

Ekim ayında 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz Eyvah Ödevim Var (Nehir Yarar), Babamın Gözleri Kedi Gözleri (Sevim Ak), Tuhaf Bilimler Akademisi (Şöhret Doğruyol Sağbaş) adlı kitapları; 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz ise Sisin Sakladıkları (Miyase Serbarut) ve Karaoklar Çetesi - Büyük Macera (Ahmet Şerif İzgören) adlı kitapları okudu. Kasım ayında 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz Uçan Sınıf (Erich Kastner), Silgi Ruhu (Şöhret Doğruyol Sağbaş) adlı kitapları; 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz ise Hazırlıksız (Tolga Gümüşay) ve Şarkını Denizlere Söyle (Sevim Ak) adlı kitapları okuyan öğrencilerimiz Aralık ayında ise 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz Hacker Selim (Hüseyin Erdoğan&Recep Özkul), Esrarengiz Kelimeler (Almila Aydın) ve Abartma Tozu (Şermin Yaşar) adlı kitapları; 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz Kraliçeyi Kurtarmak (Vladimir Tumanov) ve Benim Küçük Dostlarım (Halide Nusret Zorlutuna) adlı kitapları okudular. Ocak ayında ise 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz Sadako (Eleanor Coerr), Işın Çağı Çocukları (Gülten Dayıoğlu) ve Bunun Adı Findel (Andrew Clements) adlı kitapları; 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz ise Hayalet Tozu (Hanzade Servi) adlı kitapları okudular.

AY SONUNDA ONLİNE SINAV 

31 Ekimde gerçekleştirilen online sınava 5. sınıflardan 63, 6. sınıflardan 42 öğrenci, 7. sınıflardan 22 öğrenci, 8. sınıflardan ise 6 öğrenci olmak üzere toplam 133 öğrencimiz katılırken bu sayı Kasım ayında 5. sınıflarda 74'e, 6. sınıflarda 47'ye, 7. sınıflarda 93'e yükseldi. Kasım ayında 8. sınıf öğrencilerimizin sayısı ise 6'dan 4'e düştü. Yarışmaya katılan öğrenci sayımız toplamda 133'ten 218'e yükseldi. Aralık ayında ise 5. sınıflarda 45, 6. sınıflarda 44, 7. sınıflarda 29, 8. sınıflarda 3 öğrenci olmak üzere 121 öğrencimiz yarışma sınavına katıldılar. Ocak ayında sınava katılan öğrenci sayısı 5. sınıflarda 51, 6. sınıflarda 41, 7. sınıflarda 25, 8. sınıflarda 5 olmak üzere toplamda 122 olarak gerçekleşti.

ÖĞRENCİLERİMİZ KİTABINI OKUDUKLARI YAZARLARLA BULUŞUYOR

Ekim ayının sonunda ilk sınavlarını olan öğrencilerimiz, ekim ayında okudukları "Tuhaf Bilimler Akademisi" ve kasım ayında okudukları "Silgi Ruhu" adlı kitapların yazarı Şöhret Doğruyol Sağbaş ile 5 Aralık Cumartesi günü zoom üzerinden çevrimiçi buluşmuşlardı. 9 Ocak Cumartesi günü ise aralık ayında okudukları"Hacker Selim" adlı kitabın yazarları Recep Özkul ve Hüseyin Erdoğan ile buluşan öğrencilerimize 17 Şubat Cumartesi günü ise "Esrarengiz Kelimeler" adlı kitabın yazarı Almıla Aydın konuk oldu. 

ŞUBAT AYINDA HANGİ KİTAPLAR OKUNACAK

Şubat ayında 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz Ünsüz Youtuber'ın Günlüğü (Miyase Sertbarut) ve Bay Lemoncello'nun Kütüphanesinden Kaçış (Chris Grabenstein) adlı kitapları; 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz ise Son Koleksiyoncu (Almıla Aydın) ve Elveda Gülsarı (Cengiz Aytmatov) adlı kitapları okuyacaklar.

Yarışmaya katılan ve kitap okumakta yarışan öğrencilerimizi tebrik eder, okuma sevdalarının azalmadan hayatlarının bir parçası olmasını dileriz. 

Ocak Ayı Kitap Okuma Yarışması Sonuçları 5.Sınıflar.pdf

Ocak Ayı Kitap Okuma Yarışması Sonuçları 6.Sınıflar.pdf

Ocak Ayı Kitap Okuma Yarışması Sonuçları 7.Sınıflar.pdf

Ocak Ayı Kitap Okuma Yarışması Sonuçları 8.Sınıflar.pdf

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.02.2021 - Güncelleme: 03.03.2021 16:18 - Görüntülenme: 368
  Beğen | 0  kişi beğendi