İkinci Kitap Okuma Yarışmasını Gerçekleştirdik

Okulumuz Türkçe zümresi tarafından düzenlenen "2. Ödüllü Kitap Okuma Yarışması" sınavı, 24 Nisan Pazar günü saat 09.00'da gerçekleştirildi.

Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak; öğrencilerin düşünme kabiliyetlerini geliştirmek, anlama ve algılama düzeylerini yükseltmek, hızlı düşünme ve kendini ifade edebilme yetisini geliştirmek amacıyla düzenlenen "2.Ödüllü Kitap Okuma Yarışması", 5 ve 6. sınıflar ve 7 ve 8. sınıflar olmak üzere iki kategoride düzenlendi. Sınava başvuran öğrenciler,  5 ve 6. sınıflar kategorisinde Sezer Ün'ün yazdığı "Harflere Ne Oldu", Behiç Ak tarafından kaleme alınan "Çatıdaki Gezegen" ve Bernhard Hageman'ın "Emilia Ağaçta" adlı kitabından; 7 ve 8. sınıf kategorisinde yarışmaya katılacak öğrenciler ise Figen Yaman Coşar'ın "Masal İstanbul", Aisha Saeed'in "Okumak İstiyorum" adlı kitabı ile Almila Aydın'ın yeni eseri Malikanedeki Yabancı" adlı kitabından sorumlu tutuldular.

Sınava 5 ve 6. sınıflar kategorisinde 129 öğrenci, 7 ve 8. sınıflar kategorisinde ise 39 öğrenci olmak üzere toplam 168 öğrenci başvurmasına rağmen 5 ve 6. sınıflarda 76 öğrenci, 7 ve 8. sınıflarda ise 32 öğrenci olmak üzere toplam 108 öğrenci sınava girdi. Sınavda öğrencilere okudukları kitap ile ilgili kendilerine yöneltilen 50 soruyu 60 dakikada cevaplandırmaları istendi. Şartnameye göre yarışmada dereceye giren öğrencilere 26 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilecek ödül töreninde çeşitli ödüller verilecektir. Her kategoride birinci olan öğrenciler 500 TL, ikinci olan öğrenciler 300 TL, üçüncü olan öğrenciler ise 200 TL ile ödüllendirilecektir. Aynı zamanda ilk ona giren öğrencilere başarı belgesi takdim edilecektir.

Yayın: 26.04.2022 - Güncelleme: 26.04.2022 17:35 - Görüntülenme: 331