3. Kitap Okuma Yarışması Gerçekleştirildi

Okulumuz Türkçe Zümresi tarafından ilçe genelinde düzenlenen Üçüncü Ödüllü Kitap Okuma Yarışması, 7 Haziran Çarşamba günü okulumuzda gerçekleştirildi.

Okulumuz tarafından öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmasını sağlamak, düşünme kabiliyetlerini geliştirmek,anlama ve algılama düzeylerini yükseltmek, hızlı düşünme ve kendini ifade edebilme yetisini geliştirmek amacıyla Hendek genelinde düzenlediği kitap okuma yarışmasının üçüncüsü 7 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirildi. 157 öğrencinin başvurduğu yarışmaya 5 ve 6. sınıflar kategorisinde 124, 7 ve 8. sınıflar kategorisinde 11 olmak üzere toplam 135 öğrenci katıldı. Bir kültür klasiği haline gelmesi için çaba gösterilen Kitap Okuma Yarışması'nda belirlenen yarışma kitapları her yıl olduğu gibi bu yıl da çok özel eserlerden oluşuyor.

ÖĞRENCİLER HER KATEGORİDE ÜÇ KİTAP OKUDU

Türkçe zümresi tarafından özenle seçilen altı kitabın okuyucularını beklediği yarışma 5. ve 6. sınıflar ile 7 ve 8. sınıflar olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi. 5 ve 6. sınıflar kategorisinde yarışmaya katılan öğrenciler Recep Özkul'un yazdığı "Başım Dertte", Andrew Clements tarafından kaleme alınan "Karne Oyunu" ve Anıl Basılı'nın "Büyük Dostum" adlı kitabını okudular. 7 ve 8. sınıf kategorisinde yarışmaya katılan öğrenciler ise Victoria Williamson'un "Kelebek Zihinli Çocuk", Sharon M. Draper'in "İçimdeki Melodi" adlı kitabı ile Özgür Balpınar'ın eseri "Portakal Çiçekleri" adlı kitabından sorumlu oldular.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Her kategoride 50 sorunun sorulduğu yarışmanın şartnamesine göre sınav sonuçları en geç 8 Haziran 2023 tarihinde http://sehitmahmutbey.meb.k12.tr adresinde duyurulacaktır. Uygulama cevap kâğıdını yanlış kodlayan ya da hiç kodlamayan öğrencinin kâğıdı geçersiz sayılacak. Sonuçlara, 9 Haziran 2023 Cuma günü saat 17.00'ye kadar itiraz edilebilecek.

ÖDÜLLERİN TAKDİMİ

Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nda bu yıl da yarışmacıları birbirinden değerli ödüller bekliyor. Yarışmada her kategoride birinci olana 750TL, ikinci olana 500 TL, üçüncü olana ise 250 TL ödül verilecek. Ödüller 12 Haziran Salı günü Şehit Mahmutbey Ortaokulunda düzenlenecek törende sahiplerine takdim edilecek.

07-06-202307-06-202307-06-2023

Yayın: 07.06.2023 - Güncelleme: 07.06.2023 20:12 - Görüntülenme: 233