T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / HENDEK - Şehit Mahmutbey Ortaokulu

Okulumuzdan Kitap Okuma Yarışması

Okulumuz Türkçe Zümresi tarafından ilçe genelinde düzenlenecek İkinci Ödüllü Kitap Okuma Yarışması başvuruları, 1 - 15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Okulumuz tarafından öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmasını sağlamak, düşünme kabiliyetlerini geliştirmek,anlama ve algılama düzeylerini yükseltmek, hızlı düşünme ve kendini ifade edebilme yetisini geliştirmek amacıyla Hendek genelinde düzenlediği kitap okuma yarışmasının ikincisi başladı. Bir kültür klasiği haline gelmesi için çaba gösterilen Kitap Okuma Yarışması'nda belirlenen yarışma kitapları her yıl olduğu gibi bu yıl da çok özel eserlerden oluşuyor. 

ÖĞRENCİLER HER KATEGORİDE ÜÇ KİTAP OKUYACAK

Türkçe zümresi tarafından özenle seçilen altı kitap okuyucularını beklediği yarışma 5. ve 6. sınıflar ile 7 ve 8. sınıflar olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek.  5 ve 6. sınıflar kategorisinde yarışmaya katılacak öğrenciler Sezer Ün'ün yazdığı "Harflere Ne Oldu", Behiç Ak tarafından kaleme alınan "Çatıdaki Gezegen" ve Bernhard Hageman'ın "Emilia Ağaçta" adlı kitaplarını okuyacaklar. 7 ve 8. sınıf kategorisinde yarışmaya katılacak öğrenciler ise Figen Yaman Coşar'ın "Masal İstanbul", Aisha Saeed'in "Okumak İstiyorum" adlı kitabı ile Almila Aydın'ın yeni eseri Malikanedeki Yabancı" adlı kitabından sorumlu olacaklar.

5 ve 6. Sınıf

Harflere Ne Oldu

Sezer Ün

Beyaz Balina Yayınları

Çatıdaki Gezegen

Behiç Ak

Günışığı Yayınları

            Emilia Ağaçta

Bernhard Hagemann

Timaş Genç Yayınları

7 ve 8. Sınıf

Masal İstanbul

Figen Yaman Coşar

Beyaz Balina Yayınları

Okumak İstiyorum

Aisha Saeed

Beyaz Balina Yayınları

Malikanedeki Yabancı

Almila AYDIN

Altın Kitaplar

BAŞVURULAR 15 NİSAN 2022'YE KADAR DEVAM EDECEK

Türkçe zümresi tarafından ilki 2019-2020 yılında gerçekleştirilen I.Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasına toplam 202 öğrenci başvurmuştu. Bu yıl ikincisi düzenlenecek yarışmaya başvuruların artması beklenirken öğrenciler yarışmaya 1-15 Nisan tarihleri arasında başvurabilecek. Katılımcılara 24 Nisan 2022 Pazar günü Şehit Mahmutbey Ortaokulunda gerçekleştirilecek sınavla, her kategoride 50 soru yöneltilecek.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Şartnameye göre sınav sonuçları en geç 26 Nisan 2022 tarihinde http://sehitmahmutbey.meb.k12.tr adresinde duyurulacaktır. Uygulama cevap kâğıdını yanlış kodlayan ya da hiç kodlamayan öğrencinin kâğıdı geçersiz sayılır.

ÖDÜLLERİN TAKDİMİ

Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nda bu yıl da yarışmacıları birbirinden değerli ödüller bekliyor. Yarışmada her kategoride birinci olana 500 TL, ikinci olana 300 TL, üçüncü olana ise 200 TL ödül verilecek. Ödüller 28 Nisan Perşembe günü Şehit Mahmutbey Ortaokulunda düzenlenecek törende sahiplerine takdim edilecek.

Şartnameye ulaşmak için meb_iys_dosyalar/54/04/732556/dosyalar/2022_03/09172239_KITAP-OKUMA-YARISMASI-SARTNAMESI.pdf bağlantısına tıklayınız.

09-03-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.03.2022 - Güncelleme: 09.03.2022 18:11 - Görüntülenme: 1132
  Beğen | 10  kişi beğendi