T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / HENDEK - Şehit Mahmutbey Ortaokulu

Matematik Yarışmasında Üçüncü Olduk

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde organize edilen 8. sınıflar arası Matematik Bilgi Yarışmasında öğrencilerimiz finalde 190 puan alarak Hendek üçüncüsü oldular.

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda eğitim öğretime devam eden 8. sınıf öğrencilerinin akademik güdülenmelerine katkı sağlamak, öğrencilerimizin matematiğe olan ilgilerini artırmak, okulunu ve kendilerini temsil edebilme gücü kazanmalarını sağlamak amacıyla 8. Sınıflar Arası Matematik Bilgi Yarışması düzenlendi.

14 OKUL İKİ GRUBA AYRILDI

Yarışmaya 14 okul katılırken okullar kura ile iki gruba ayrıldı. Kura sonucunda birinci grupta Şehit Mahmutbey Ortaokulu, Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu, Hendek İmam Hatip Ortaokulu, Kazımiye Cumhuriyet Ortaokulu, Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulu, Uzuncaorman Murat Nişancı Ortaokulu ve Çamlıca Ortaokulu; ikinci grupta ise Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu, Karadere Ortaokulu, Beylice Ortaokulu, Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu İmam Hatip Ortaokulu, Ziya Gökalp Ortaokulu,  Atikehanım Ortaokulu ve  Aşağı Çalıca Ortaokulu yer aldı.

FİNALE ALTI BİLET

Grup yarışmaları 21 Mart Salı günü okulumuzun ve Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulunun çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi. İki grup halinde yarışan okullardan, gruplarında ilk üçe kalan Ziya Gökalp Ortaokulu, Hendek İmam Hatip Ortaokulu, Kazımiye Cumhuriyet Ortaokulu, Aşağı Çalıca Ortaokulu, Şehit Ali Gaffar Ortaokulu ve Okulumuz final yarışına katılmaya hak kazandılar.

ÜÇÜNCÜ ŞEHİT MAHMUTBEY

Matematik Bilgi Yarışmasının finali,  22 Mart Çarşamba günü Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu salonunda gerçekleştirildi. Final yarışmasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çekiçcioğlu, şube müdürü Tuncay Alioğlu ile okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Oldukça çekişmeli geçen bilgi yarışmasını 210 puanla tamamlayan Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu birinci, 190 puanla tamamlayan Hendek İmam Hatip Ortaokulu üçüncü yedek soru sonunda ikinci, 190 puanla tamamlayan okulumuz ise üçüncü olarak tamamladı.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ve katılan okulların öğrencilerine Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat Çekiçcioğlu, Şube Müdürü Tuncay Alioğlu, Okul Müdürleri ve Öğretmenler tarafından çeşitli hediyeler takdim edilmesi sonrası program çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

27-03-202327-03-2023

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.03.2023 - Güncelleme: 27.03.2023 18:59 - Görüntülenme: 115
  Beğen | 0  kişi beğendi