TARİHÇEMİZ

1965 yılı içerisinde Hendek ilçesinde meydana gelen sel felaketinde evlerini kaybeden sel mağdurları için 1968 yılında imar iskan bakanlığı tarafından istimlak edilen arsaya 62 ev yapılarak adına 62 Evler Mahallesi adı verilmiştir. 62 Evler Mahallesinde ikamet eden çocuklar çevre okullarda eğitim- öğretim görürken zaman içerisinde mahallenin gelişmesiyle burada bir okula ihtiyaç duyulmuştur ve 1978 yılında İl Özel İdaresi tarafından 4 derslikli bir okul yapılarak "62 Evler İlkokulu" adı altında hizmete sunulmuştur.

18.12.1978 yılında eğitim öğretime açılan 62 Evler İlkokuluna ilk olarak müdür yetkili öğretmen ile iki vekil öğretmen atanarak eğitim öğretime başlanmıştır.

62 Evler İlkokulu olarak eğitim öğretime devam eden okulun adının Şehit Mahmutbey İlkokulu olarak değiştirilmesi için okul aile birliği tarafından bir girişimde bulunulmuş ve il idare kurulunun 2.5.1979 tarih ve 3139 sayılı kararı ile okulun adının Şehit Mahmutbey İlkokulu olarak değiştirilmesi kabul edilmiştir.

*(Şehit Mahmut Bey, İstiklal Harbi sırasında 13 Nisan 1920´de Geyve ve Bölgesi Komutanı Ali Fuat Cebesoy tarafından Bolu, Düzce ve Adapazarı havalisindeki isyanları bastırmak için görevlendirilen 24. Tümen kumandanıydı. Yarbay Mahmutbey, Hendek Düzce arasındaki Sarıbayır mevkiinde isyancılar tarafından pusu kurularak şehit edilmiştir.)

Şehit Mahmutbey İlkokulu olan okulun adı, 1997-1998 eğitim öğretim yılında kesintisiz 8 yıl eğitim uygulamasına geçilmesiyle değiştirilerek "Şehit Mahmutbey İlköğretim Okulu" adını almıştır. Mahallenin büyüyüp gelişmesiyle birlikte öğrenci sayısında da büyük bir artış olunca okul ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. Okul müdürü ve mahalle muhtarlığının girişimleri ile durum yetkililere bildirilmiş, ilçe kaymakamlığının uğraş ve yardımlarıyla da okul yapma kararı alınmıştır. 2001 yılında Kurişler lakaplı sahiplerinden, Hendek Belediye Mezarlığı karşısında ki 12.331 metrekarelik arsanın satın alınmasıyla 2001 yılı sonlarına doğru okul inşaatı başlatılmıştır. Yapımını Milli Eğitim Bakanlığının üstlendiği okul 7-8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 2002–2003 eğitim öğretim yılının başlamasıyla yeni okula geçilmiştir.

Tamamen MLO standartlarına göre yapılan okulun kapalı alanı 1.500 metrekare, çok amaçlı salonunun alanı 700 metre kare, spor tesislerinin alanı 700 metrekaredir. Oyun alanları, çimlendirme ve ağaçlandırma yapılarak teslim edilen 3 katlı okul; 1 özel alt sınıfı 2 anasınıfı ve 24 dersliklidir. Okulda spor salonu, işlik atölyeleri, resim iş atölyesi, bilişim teknolojisi laboratuarı, ingilizce ve müzik sınıfı, eğitsel kol, kütüphane, sağlık, okul aile birliği, memur odaları ve sığınak bulunmaktadır. Ayrıca engelliler için merdiven ve asansör yapılmıştır.

Şehit Mahmutbey İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime devam ederken 4+4+4 eğitim sistemine geçişle birlikte 08/05/2013 tarihli Valilik Oluru ile ortaokula dönüştürülmüş olup 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren "Şehit Mahmutbey Ortaokulu" olarak hizmet vermektedir. Okulumuz başarıları yönünden il ve ilçe düzeyinde her yıl kendini kabul ettiren, kaliteli bir okul olarak kabul görmektedir

Yayın: 23.09.2013 - Güncelleme: 29.11.2019 21:31 - Görüntülenme: 4780