T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / HENDEK - Şehit Mahmutbey Ortaokulu

Beslenme Dostu Okul

BESLENME DOSTU OKUL POLİTİKASI

"Beslenme Dostu Okul Programı'' ile okulumuzda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

Okulumuz sağlıklı ve dengeli beslenmeye önem veren ve bu konuda gerekli önlemleri alan, kantin hizmetleri ile bu konunun üstünde titizlikle duran, hareketli yaşam konusunda duyarlı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün  "Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur."düşüncesini benimsemiş ve temel ilkelerinden biri haline getirmiş bir kurumdur

25 Eylül 2017 tarihi ile okulumuzda ''Beslenme Dostu Okul Programı''başlatılmıştır.

    

İLKELERİMİZ

 1. "Beslenme Dostu Okul Projesi" çalışmalarını koordine etmek üzere "Çekirdek Eylem Grubu" oluşturulmuştur.

2.  Okulumuzun temizlik rehberi oluşturularak yıllık ve günlük temizlik iş planı yapılmakta ve uygulanmaktadır.

3.Okulumuzun eğitim-öğretim akış programı sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama uygun etkinliklerle desteklenmekte ve uygulanmaktadır.

4. Özellikle Beden Eğitimi ile Spor ve Fiziki Etkinlikler derslerinde öğrencilerimizin etkin bir şekilde derse katılımı teşvik edilmektedir. Bu doğrultuda spor oyun alanları ile malzemeleri konusunda zenginleştirilme faaliyetlerine sürekli devam edilmektedir.

5. Okul yemekhanesi nöbetçi öğretmen tarafından her gün, okul kantini ise her ay "Okul Kantin Denetim Ekibi" tarafından denetlenmektedir.

6. Kantinde satılan ürünler "Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı"ndan üretim ve ithalat izni olan ürünlerdir.

7. Yemekhanede sunulan yemeğin her gün numunesi alınmakta olup yemek menüleri ilgili mevzuata uygun olarak hazırlanmaktadır.                

8. Okul suyu düzenli olarak kontrol edilmektedir

9. Temizlik ve dezenfektan için kullanılan malzemeler "Sağlık Bakanlığı"ndan izinli ve ruhsatlı ürünlerdir.

10. Öğrencilerimizin rutin aralıklarla (Ekim-Mayıs) boy-kilo ölçümleri yapılmakta ve risk grubundaki öğrencilerin velileri bilgilendirilerek ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir.

11. Okulumuzda hareketli yaşam ilkesi benimsenmiştir. Bu doğrultuda okul bünyesinde yarışmalar düzenlenmekte ve öğrencilerin en az bir spor dalıyla aktif uğraşmaları teşvik edilmektedir. Yine bu konuda egzersiz çalışmaları yapılmaktadır.

12. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında belirli gün ve haftalar etkin olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda çeşitli yarışmalar düzenlenmektedir.

13. "Beslenme Dostu Okul Projesi'' ile ilgili seminer ve bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır.

14. Okulda bulunan tüm paydaşlarımıza ''Beslenme Dostu Okul Projesi'' farkındalığı oluşturulmuştur.

15. Hedefimiz "Sağlıklı Beslenme, Hareketli Yaşam" ve "Minimum Hastalık Riski, Maksimum Sağlık"tır.

Bu çerçevede okulumuzda başlattığımız bu çalışmanın öğrencilerimize çok şey katacağı dileğiyle bu çalışmada emek veren ve verecek tüm öğretmen, velilerimiz ve tüm paydaşlarımıza şimdiden teşekkür ederiz.  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.11.2017 - Güncelleme: 29.11.2019 22:54 - Görüntülenme: 398
  Beğen | 0  kişi beğendi